värmepump stockblom

När du tänker på nedkylning av en varm byggnad, tänker du förmodligen inte på värmepumpar. I själva verket är ordet “luftkonditionering” sannolikt de första som kommer till ditt huvud. Som det visat sig kan en värmepump både värme och kyla.

Enkelt uttryckt, en värmepump i Stockholm är en anordning som använder en liten mängd energi för att förflytta värme från en plats till en annan. Inte alltför svårt, eller hur? Värmepumpar används typiskt för att dra värme ur luften eller marken för att värma ett hem eller kontorsbyggnad, men de kan även användas för att kyla en byggnad. Om du vet hur en luftkonditionering fungerar så vet du redan en hel del om hur en värmepump fungerar. Detta beror på att fastighetsvärmepumpar och luftkonditioneringar fungerar på ett mycket liknande sätt.

 

En av de största fördelarna med värmepumpar över standard värme-, ventilations- och luftkonditionering (HVAC) enhet är att det inte finns någon anledning att installera separata bergvärmesystem för att värma och kyla ditt hem. Värmepumpar i Stockholm arbetar också mycket effektivt, eftersom de helt enkelt överför värme, snarare än att bränna bränsle för att skapa värme. Detta gör dem lite mer klimatsmarta än en system som gör av med bränsle. värmepumparna kan inte bara värma och kyla byggnader. Om du någonsin har haft en bubbelpool eller uppvärmd pool, då har du förmodligen en värmepump att tacka för att den varit varm.  En värmepump kommer även att  hjälpa dig att spara lite pengar varje månad.

 

Varför värmepumpar är en teknik för framtiden!

Framtidens hållbara energi kommer att förlita sig på två viktiga principer: effektiv slutanvändning och en effektiv användning av förnybara energikällor. I detta scenario är värmepumpen en lysande uppfinning som är vackert anpassad för en mängd olika applikationer som rör både effektiv slutanvändning och förnybar försörjning. Energikällan som används av en värmepump är förnybar energi från mark, luft, vatten och avfall värmekällor.

Genom att tillsätta en liten mängd drivenergi, kan en värmepump i Stockholm omvandla värme från en låg temperatur till en hög temperatur. Detta innebär att samma utrustning kan användas för att avlägsna värme från ett utrymme (kyla) vid en ände medan på samma gång tillföra värme till ett annat utrymme (uppvärmning).

När det behövs både värme och kyla är en fastighetsvärmepump i Stockholm en win-win-situation som nästan fördubblar kostnadseffektiviten efter bergvärme installationen.

 

Enligt International Energy Agency, IEA, måste byggnadssektorn minska sina CO2-utsläpp med mer än 70% i jämförelse med 2010 års nivåer för att begränsa ökningen av den globala temperaturen. Utmaningen är att uppnå denna minskning, medan samtidigt efterfrågan på energi ökar, från ett ökande antal både bostäder och kommersiella byggnader. Denna utmaning kan lösas med värmepumpsteknik.

 

Bergvärmepumpar (GHPs), som ibland kallas GeoExchange, jord kopplade, mark- eller vattenvärmepumpar har varit i bruk sedan slutet av 1940-talet. De använder konstant temperatur på jorden som utbytesmediet i stället för utomhustemperaturen.

 

Även om många delar av landet upplever säsongs extrema temperatur – från brännande värme på sommaren till under noll på vintern-ett par meter under jordytan ligger temperaturen kvar på en relativt konstant temperatur. Beroende på breddgrad, marktemperaturer sträcker sig från 45 ° F (7 ° C) till 75 ° F (21 ° C). Som i en grotta, är marktemperaturen varmare än luften,  under vintern och kallare än luften på sommaren. GHP utnyttjar detta genom att utbyta värme med jorden genom en jordvärmeväxlare.

 

Alla fastighetsvärmepumpar, jordvärme och vattenvärmepumpar kan värma, kyla, och, om så utrustad, förse huset med varmvatten. Vissa modeller av geotermiska system finns  kompressorer med två hastigheter och variabla fläktar för mer komfort och energibesparingar. I förhållande till luft-luftvärmepumpar, de är tystare, håller längre, behöver lite underhåll, och är inte beroende på temperaturen i utomhusluften.

 

En dubbel-värmepump kombinerar en luft-värmepump med en bergvärmepump. Dessa apparater kombinerar det bästa av båda systemen. Dual värmepumpar har högre effektivitetsgrad än luft-huvudenheter, men är inte lika effektiv som geotermiska enheter. Den största fördelen med dubbla källsystem är att de kostar mycket mindre att installera bergvärme än en enda geotermisk enhet, och fungerar nästan lika bra.

 

Myter om bergvärme i Stockholm:

 

  1. Jordvärme VVS-system betraktas inte som en teknik för förnybar energi eftersom de använder elektricitet.

 

Fakta: Jordvärme VVS-system använder endast en elenhet för att flytta upp till fem enheter av kyla eller värme från jorden till en byggnad.

 

  1.  Värmepumpar är bullriga.

 

Fakta: Systemen kör mycket tyst och det finns ingen utrustning utanför som kan störa grannar.

 

  1. Jordvärme VVS-system fungerar endast i värmeläge .

 

Fakta: De fungerar lika effektivt i kyla och kan vara konstruerad för att kräva någon extra backup värmekälla om så önskas, även om vissa kunder beslutar att det är mer kostnadseffektivt att ha ett litet backup system för de kallaste dagarna om det innebär att deras slinga kan vara mindre.

Läs mer om:

Fastighetsvärme Stockholm

Bergvärmepump Stockholm

 

©2020 Producerad av Flighton AB - Sökmotoroptimering

Log in with your credentials

Forgot your details?