fastighetsmäklare stockholm

En fastighetsmäklare är en person eller ett företag som arrangerar försäljning, uthyrning eller förvaltning av fastigheter, och andra byggnader, i Stockholm eller andra städer runt om i Sverige. En agent som specialiserat sig på uthyrning kallas ofta en uthyrning eller förvaltning agent. Fastighetsmäklare är huvudsakligen verksamt i marknadsföringen av egendom som finns tillgänglig för försäljning och en advokat eller licensieras conveyancer används för att förbereda juridiska dokument.

Det är brukligt i Stockholm och på Irland för att hänvisa till fastigheter eller fast egendom helt enkelt som egendom. Mäklaren förblir den aktuella titeln för den person som ansvarar för förvaltningen av en grupp av privatägda , alla eller mestadels uthyrda fastigheter under ett ägande. Alternativa titlar är Factor, Steward eller länsmannen beroende på tid, regionen och omfattningen av den berörda fastigheten.

Termen fastighetsmäklare Stockholm avser ursprungligen en person som är ansvarig för att hantera ett egendom till salu, medan de som är engagerade i köp och försäljning av bostäder var mäklare, och de som säljer mark är “tomtmäklare”. På 20-talet, Började “Fastighetsmäklare Stockholm” användas som en generisk beteckning. Fastighetsmäklare är ungefär synonymt med USAs real estate broker. Fastighetsmäklare i Stockholm och självklart alla fastighetsmäklare i hela landet måste känna till sina närområden, inklusive faktorer som kan öka eller minska fastighetspriserna. t.ex. om en ny väg eller flygplatsen ska byggas detta kan fördärva hus i närheten. På samma sätt kan stängning av ett stenbrott eller förbättring av ett område förbättra priser. I kundrådgivning på utgångspriset, måste fastighetsmäklaren vara medveten om de senaste försäljningspriser (eller hyresvärdet) för jämförbara fastigheter.  

Förordning

Den fullständiga juridiska termen och definitionen av en fastighetsmäklare i Stockholm kan hittas på Office of Fair Trading (OFT) hemsida. Efterlevnaden av dessa regler är också OFT ansvariga för. I Stockholm, är fastighetsmäklare och reglerna som kommer med yrket reglerade och stiftade av fastighetsmäklarlagen år 1979 och fastigheten Misdescriptions Act år 1991 vilket beror på att gå i oktober 2013 samt den nyligen antagna Konsumenter, Fastighetsmäklare Stockholm. I september 2012 reserver för åtagandeperioden (konsumentskyddslagstiftning) infördes som nu reglerar bostadsförsäljningsprocessen.

För bostäder, finns det också några branschorganisationer för fastighetsmäklare i Stockholm, INEA oberoende nätverk av fastighetsmäklare och National Association of fastighetsmäklare (NAEA). NAEA medlemmar kan vara disciplinerad för brott mot sin uppförandekod. Deras disciplinära processen omfattar allt från varningar och varningar ända fram till hårdare straff på upp till 50.000 för varje regel åsidosatts.

Vissa fastighetsmäklare i Stockholm är medlemmar i Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), den viktigaste delen för brittiska fastighetspersonal, som handlar med både bostäder, kommersiella och jordbruksfastigheter. Medlemmar, så kallade “Chartered Surveyors”, väljs baserat på undersökning och måste följa en uppförandekod, som innehåller regler om att ta hand om sina kunders pengar och ansvarsförsäkring i händelse av fel eller försummelse.

Ombudsmannen i Fastighetsmäklarförordningen, som erhållits OFT:s godkännande för uppförandekoden för bostadsförsäljningar i och med november 2006 gör anspråk på att ha 2,532 medlembyråer. Det är ett lagstadgat krav att tillhöra någon organisation att handla som fastighetsmäklare i Stockholm. Medel kan böter om de inte är en medlem av ett system för besvär. Systemets upprättelse fördes i sidan och att styra medel med hänvisning till HIP (Home Information Pack).

Avgifter

Fastighetsmäklares avgifter tas ut till säljaren av fastigheten. Fastighetsmäklare debiterar säljaren, om en “ingen försäljning, ingen avgift” -principen, så att om egendom inte säljer, då kunden inte betalar något till mäklaren och agenten kommer att ha arbetat för kunden, utan ladda. Om säljaren inte sälja fastigheten och fullfölja försäljningen av sin egendom till en köpare som introducerades av mäklaren, då mäklaren kommer ut något från 1% till 2%, med genomsnittet rapporteras som 1,3% och detta beräknas utifrån försäljningspriset av fastigheten.

Alternativa mäklar modeller, framför allt på nätet fastighetsmäklare, erbjuder i allmänhet ett urval av avgifter, varav de flesta betalas up front. Avgifter varierar från ca £ 300 till £ 800, som ska betalas i förskott. [6] Vissa online mäklare erbjuder detta som en uppskjuten betalning, vilket innebär att det inte finns något att betala i förskott, men en avgift skall betalas efter en tid. Ett exempel på en stadsdel i Stockholm som det kryllar med mäklare samt fastighetsmäklare är Södermalm. Södermalm är attraktivt ställe att bo på då det både är mysigt på vintern samt på sommaren. Södermalm har ett stort urval av restauranger samt uteserveringar samt barer. Mitt på söder som är ett smeknamn till stadsdelen Södermalm. Att hitta rätt fastighetsmäklare alternativt mäklare på Södermalm är inte lätt då det finns  så många att välja bland

Läs mer om Mäklare i Stockholm.

Fastighetsmäklare Södermalm

Mäklare Södermalm

©2020 Producerad av Flighton AB - Sökmotoroptimering

Log in with your credentials

Forgot your details?