installera varmepump

Värmepumpar i Stockholm 

Installation av bergvärme.

 

Installera värmepump:

En värmepump i Stockholm drar värme från källor som mark, sten, vattnet i en sjö eller från luften. Investeringskostnaden är relativt hög för vissa typer av värmepumpar, men värmepumpar kan fortfarande vara ekonomiska eftersom de rörliga värmekostnaderna är låga. I ett elektriskt uppvärmt hus kan en värmepump halvera elförbrukningen för uppvärmning och varmt vatten.

 

En värmepump med optimerad värdering kan möta 80-95 procent av bostadsvärmens varma och heta vattenbehov. Den marginella efterfrågan bortom detta värde är täckt av el eller någon annan värmekälla.

 

Val av energikälla

En hushållsväxelpump drar värme från luften, ventilationsluften, sten, mark, grundvatten eller sjövatten. Detta kommer att fungera även om temperaturen på energikällan är bara några grader över frysning. Värmen fördelas inuti huset med hjälp av ett vattenbaserat värmesystem, ventilationssystemet eller varmluft.

 

Badrumsrenoveringar är ett hantverk som ofta går hand i hand med detta. Att renovera sitt badrum har blivit en trend på senaste tiden.

Badrumsrenovering Lidingö Danderyd 

Badrumsrenovering Nacka

Badrumsrenovering Täby

Annan sak som går ihop med vvs är värmepumpar VVS-Firma, VVS-Montör, Rörmokare, Rörarbetaren. Det företag som vi pratar om nu är stationerade i Stockholm med åtar sig uppdrag inom rörmokare samt värmepumpar från diverse olika ställen i Stockholm tex. Nacka, Tyresö, Huddinge Lidingö,  se exempel https://vvsinstallationerstockholm.se/

 

Om ditt hus har en låg energiförbrukning kan utomhusluft vara en alternativ värmekälla för värmepumpen. Om huset har en hög energiförbrukning kan värmekällan vara mark, sten, grundvatten eller sjövatten. Om du behöver förbättra ventilationen kan avgasluften användas som värmekälla. Du kan läsa mer om olika typer av värmepumpar på sidorna längst upp till höger.

 

Certifierat installatör

Svenska Värmepumpföreningen (SVEP) driver installatörsträning som leder till certifiering. Certifikatet ger bevis på kunskap som förvärvats av installatören vid en godkänd kurs och en säkerhet för dig som kund. Installatören måste kunna utföra följande typiska uppgifter: Beräkna värmeffektbehovet hos huset, olika värmebärarsystem, varmvattensystem, värmepumpens styrning, fast och flytande kondens, kylprinciper, kollektorens värdering, avtal och fordringar.

 

Fördelar och nackdelar

+ låga driftskostnader jämfört med el och olja

+ låg arbetsinsats

+ inget underhåll i form av skorsten sopning, aska borttagning, etc.

+ inga lokala utsläpp

 

– Den avancerade tekniken kräver en hög kunskapsnivå vid störningar i driften

– kräver el

– Höga investeringskostnader

Läs mer på Installera Värmepump!

©2020 Producerad av Flighton AB - Sökmotoroptimering

Log in with your credentials

Forgot your details?