Solceller Stockholm

 

Idag blir det allt vanligare och vanligare att folk försörjer sig själva med egen el! Fastighetsägare införskaffar solceller runt om i hela landet och även solceller bidrar med en ganska låg siffra till Sveriges elförsörjning procentuellt så förväntas siffran växa något enormt bara de kommande åren!

 

Solceller är ett extremt effektivt och miljövänligt sätt att förse sitt egen boende med elektricitet! Det finns olika typer av solcellsinstallationer att välja bland i Stockholm och de är inte svårare än ett samtal för att få allting installerat på din tomt eller ditt tak. Du behöver alltså inte lägga mer än en tanke på solcellsmontering eller solcellsinstallationen! Solcellsmontörerna tar han om jobbet på ett kick och ser till att ni sparar pengar och hjälper till att förbättra miljön redan sekunden efter att solcellsinstallationen är på plats och genomförd.

 

Skulle du ges valet att kunna spara in en hel del pengar varje månad på din elräkning samtidigt som att du skulle bidra till klimatfrågan, bidra till en grönare vardag och en friskare planet, så tror jag att alla skulle tacka ja och ta den chansen!

 

Solcellsinstallationer använder sig utav solenergi som är omvandlingen av solljus till elektricitet, antingen direkt med solceller (PV), eller indirekt genom att använda koncentrerad solenergi. Koncentrerade solenergisystem (Unified Solar) använder linser eller speglar och spårningssystem för att fokusera en stor del av solljus i en liten stråle. Solceller omvandlar ljus till en elektrisk ström med användning av den fotogalvaniska effekt.

 

Solceller nyttjades ursprungligen endast till små och medelstora applikationer, från en miniräknaren som drivs av en enda solcell till avlägsna hem som drivs av en off-grid solcellsinstallation som sitter belägen på taget. Eftersom kostnaderna för solenergi har minskat ganska rejält så har antalet nätanslutna solcellsinstallationer vuxit något otroligt och solcellsinstallationer med hundratals megawatt byggs. Solceller har snabbt blivit en billig teknik med låga koldioxidutsläpp för att utnyttja förnybar energi från solen.

 

Kommersiella koncentrerade solkraftverk utvecklades först på 1980-talet. Den 392 MW Ivanpah installationen är den största koncentrera solkraftverk i världen och den hittar ni i Mojaveöknen i Kalifornien.

 

Allmän information om Solceller!

Den tidiga utvecklingen av solenergi börjar på 1860-talet men utvecklingen av solenergi stagnerade i början av 20-talet med tanke på den ökande tillgängligheten, ekonomin och nyttan av kol och olja. År 1974 uppskattades att endast sex privatbostäder i hela Nordamerika var helt uppvärmd eller kyls av funktionella solcellsinstallationer. Oljeembargo 1973 och oljekrisen 1979 orsakade en omorganisation av energipolitiken runt om i världen och förde förnyad uppmärksamhet åt att utveckla solenergi. Distributionsstrategier fokuserat på incitamentsprogram som Federal Photovoltaic Utilization Program i USA och Sunshine Program i Japan. Andra insatser ingår bildandet av forskningsanläggningar i USA (SERI, nu NREL), Japan (NEDO) och Tyskland (Fraunhofer-ISE). Mellan 1970 och 1983 växte solcellsinstallationerna snabbt, men sjunkande oljepriser i början av 1980-talet äventyrade tillväxten av solceller 1984-1996.

 

1990-talet till början av 2010-talet

I mitten av 1990-talet, utveckling av både bostäder och kommersiella solcellsinstallationer samt solenergi i större omfattning började öka igen på grund av problem med olja och naturgas, oron kring den globala uppvärmningen, och den förbättrade ekonomiska ställning PV i förhållande till andra energitekniker. I början av 2000-talet, införandet av inmatningstariffer-en politisk mekanism, som ger förnybara prioritet på nätet och definierar ett fast pris för den producerade elen till en hög grad av investeringssäkerhet och ett stigande antal PV distributioner i Europa.

 

Aktuell status

Ytterligare information: Tillväxt av solceller

Under flera år var den globala tillväxten av solceller som drivs av europeiska utbyggnad, men har sedan flyttats till Asien, särskilt Kina och Japan, och ett växande antal länder och regioner över hela världen, bland annat, men inte begränsat till, Australien, Kanada, Chile, Indien, Israel, Mexiko, Sydafrika, Sydkorea, Thailand och USA.

 

Globala tillväxten av solcellsinstallationer har i genomsnitt 40% per år sedan 2000 och den totala installerade kapaciteten nått 139 GW i slutet av 2013 med Tyskland har de kumulativa anläggningarna (35,7 GW) och Italien har den högsta andelen el från solceller (7,0% ).

 

Koncentrerad solenergi (CSP) började också att växa snabbt, vilket ökade kapaciteten nästan tiofaldigt år 2004-2013, om än från en lägre nivå och omfattar färre länder än solceller. 51 I slutet av 2013, nådde världsomspännande kumulativa CSP -Kapacitet  3.425 MW.

 

Så när du som bor i Stockholm funderar på att slå ett slag både för miljön och för din plånbok så vet du vart du ska vända dig! Solcellsmontörerna AB arbetar i Stockholm med omnejd och ser till att du är på väg mot en grönare vardag redan idag!

 

Läs mer på Solceller Stockholm

Eller kontakta Solcellsmontörerna 

 

Installera Solceller

 

Hur mycket kostar det att installera solpaneler på ett genomsnittligt amerikanskt hus?

25 april 2016 Av John Kinnear 52 Kommentarer

Vi blir ofta frågade hur mycket det skulle kosta att installera solceller (PV) i en hus- eller affärsbyggnad för att skapa egen elenergi. Det finns webbplatser som hjälper till med detta, och Solar Power Authority har till och med ett gratis solkalkylator och citatverktyg, men de kan vara förvirrande om du inte är tekniker – så jag har utvecklat några enkla riktlinjer (nedan) som hjälper dig kostnad i perspektiv.

 

I USA är en tumregel att medelhushållet förbrukar el med en hastighet på 1 kW per timme (kWh). Det finns cirka 730 timmar i varje månad och genomsnittspriset på en kWh el är $ 0,10. Så en genomsnittlig månadsräkning skulle vara cirka 73 dollar för 730 kWh el.

 

Naturligtvis kan detta variera avsevärt om du har vanliga föremål som ett badkar eller några elektriska apparater som löper kontinuerligt. Utökad datoranvändning, plasmaskärms-TV och videospelkonsoler kan också påverka. Din användning kommer att öka betydligt i månader när du kör en luftkonditioneringsenhet också. Slutligen varierar kostnaden för el över hela USA, från så lite som $ 0,07 / kWh i West Virginia till så mycket som $ 0,24 / kWh på Hawaii. Du måste anpassa mina riktlinjer i enlighet därmed, eftersom de gäller ett genomsnittligt hem med genomsnittlig förbrukning och genomsnittliga elkostnader.

 

Ett konservativt värde att använda som solpanelens genereringskapacitet är 10 watt / kvm. ft. Detta representerar en panelomvandlingseffektivitet av ca 12%, vilket är typiskt. Det betyder att för varje kW du genererar behöver du cirka 100 kvadratfot Montera solpaneler. Om solen sken 24 timmar om dygnet, kan du lägga upp 100 kvadratfot paneler och ha tillräckligt med energi för att driva det genomsnittliga hemmet.

 

Men som vi alla vet är solen endast tillgänglig under dagsljus, och det tillgängliga beloppet per dag är mycket beroende av omfattningen av molntäckningen. Dessutom är längden på varje dag beroende av säsongen. Lyckligtvis finns det resurser på webben för att hjälpa dig att räkna ut hur många timmar per dag (i genomsnitt) du kan räkna med att solen skiner, baserat på var du bor.

 

Medeltalet över USA varierar från cirka 3 timmar per dag på platser som Seattle, Chicago och Pittsburgh, till 5 eller 6 timmar per dag i stater som Colorado och Kalifornien, till högst 7 timmar per dag i Arizona. Vad det innebär är att storleken på den paneldel som krävs kan variera, var som helst från 400 kvm till 800 kvm (dvs 4 kW till 8 kW), beroende på var du bor. Du behöver fler paneler om du bor på en plats som får mindre solsken per dag, och färre om du bor på en plats som blir mer.

 

Om ditt verktygsföretag tillåter dig att ha nätmätning – det vill säga, de ger dig en speciell mätare som kommer att snurra bakåt när du genererar mer el än du använder – din årliga räkning kan genomsnittligt utgå till noll. På grund av kortare dagar på vintern kommer du sannolikt att vara en nätköpare av el under den säsongen och en nettoproducent under sommarmånaderna. Ett nätbundet system som detta är annorlunda än nätverkssystem som används på avlägsna platser utan någon elektrisk service; de kräver batterier, vilket kan öka de totala systemkostnaderna avsevärt.

 

Vid tidpunkten för detta skrivande var de installerade solpanelernas kostnad mellan $ 7- $ 9 per watt: ett 5 kW system skulle kosta runt $ 25,000- $ 35,000. Många redskapsföretag erbjuder incitament, och vissa subventionerar så mycket som 50% av systemkostnaderna. Även vid hälften av kostnaden kan ett system som genererar ett genomsnitt på 75 dollar per månad dock ta lång tid att betala för sig själv.

 

Till exempel: Ett system som kostar 18.000 dollar har en återbetalningsperiod på cirka 20 år. Kostnaden för en solpanel idag är cirka $ 3 per watt, och extrakostnaden för installationen av solceller medför kostnader upp till $ 5- $ 6 per watt. Obs! Installationskostnader för PV-system inkluderar både arbetskraft och elektronik som behövs för att koppla solsystemet till ditt befintliga elsystem.

 

montera Solpaneler

 

Standard Solsystem Komponenter

Detta ger en viktig punkt: det tar mer än en solpanel att få ett PV-system igång. Faktum är att det i allmänhet finns fyra komponenter i varje PV-system:

 

Montera Solceller – fångar solens energi och omvandlar den till el

Styrenhet – skyddar batterier genom att reglera flödet av el

Batterier – spara el för senare användning

Omriktare – omvandlar energi lagrad i ett batteri till spänning som behövs för att köra standard elektrisk utrustning

 

Läs mer om att montera solpaneler och att installera solceller!

 

©2020 Producerad av Flighton AB - Sökmotoroptimering

Log in with your credentials

Forgot your details?