Stockholm Takskottning

Snöras och istappar kan inte bara skada förbipasserande människor och djur utan de kan dessutom skada egendom som fordon! För att inte tala om fasaden på huset som kan ta stor skada!

När vinter kommer så är det extremt viktigt att du som fastighetsägare ser till att du får just ditt tak i Stockholm skottat, och inte av vem som helst! Det är inte alla som kan skotta tak, eller ens har tillåtelse att skotta tak i Stockholm! Det är nämligen så att man ska vara certifierad via “skotta säkert” för att man ska veta precis hur man på bästa sätt skottar tak och hur man på absolut säkrast sätt utför jobbet!

Stockholm takskottning har vart aktiva i flera år och har hjälp hundratals Stockholmsbor till en säker omgivning runt byggnader och hustak! Med korrekt skyddsutrustning och verktyg så ser dem till att ditt tak är skottat på nolltid! Tvivla inte på att kontakta dem på en gång för att komma överens om hur ert arbete tillsammans ska komma att se ut.

Det viktigaste som du som fastighetsägare har att tänka på är att du MÅSTE se till att ditt tak är besiktigat! Är ditt tak inte besiktigat så är det så att alla takskottare i Stockholm kommer tacka nej till att skotta ditt tak och vända på klacken och gå därifrån, utan att tänka efter! Men om du ser till att ha ett besiktigat tak som inte riskerar att läcka eller rasa så kommer Stockholm Taskskottning gladeligen ut till ditt tak för att skotta det så fort snön har fallit!

Ni kommer överens om hur ofta taket ska skottas och hur ni vill att skottningen skall komma att se ut under vintern, ska det skottar på morgon eller kväll?

Takskottning i Stockholm är ingenting avancerat så länge man gör allting korrekt! Det vanliga är att man har skottare på taket och vakter nere på marken som inte bara har spärrat av området runt byggnaden utan också ser till att folk inte tar sig innanför avspärrningen!

 

Att tänka på vid anlitning av Stockholm Takskottning:

1: Se till att allt arbete utförs enligt de säkerhetsföreskrifter som finns i Stockholm. Vanligtvis innebär detta att två personer ansvarar för själva takskottningen medan en person ansvarar för att vakta på marken

2: Kontrollera alltid att fallskyddsutrustning finns

3: Fastigheter som ska takskottas måste vara utrustade med takskydd och denna ska vara besiktad innan takskottning påbörjas

4: Inga vassa föremål får förekomma, så som vassa spadar och dylikt. Alla verktyg ska dessutom vara förankrade i arbetskläderna

5: All inblandad personal ska kunna hålla god kommunikation för ändamålet via lämpad kommunikationsutrustning. Den som vaktar på gatan ska ha synliga kläder och visselpipa

6: All snö och dylikt som undanröjts ska röjas undan så att alla kommunikationsytor blir fria direkt efter avslutat arbete

 

Tips & råd

Som fastighetsägare kan ämnet takskottning leda till en hel del funderingar och frågor. I och med att det är ett säkerhetsarbete ur två aspekter så finns det mycket att tänka på både för dig som anlitar och för oss som utför jobbet. Här nedan har vi listat några matnyttiga tips på vad du som funderar på att anlita en takskottare i Stockholm ska tänka på.

– Ta självklart bara hjälp utav seriösa aktörer

– Fråga alltid om den anlitade aktörens försäkringar. De ska täcka alla skador som kan tillkomma som följd av utfört arbete

– Arbeta i så stor mån som möjligt endast med certifierade takskottare

 

– Som fastighetsägare bör du på en regelbunden basis se till att fastighetens tak blir besiktat regelbundet

 

Jobba extra som takskottare!:

Just nu söker Stockholm Takskottning nya medarbetare för takskottning i Stockholm vintern 2016/2017, ta chansen att få göra ett kul fysiskt arbete och tjäna bra med pengar!

 

Arbetsuppgifterna omfattar följande områden:

1: Ansvara för att ingen kommer till skada under takskottningen genom att spärra av berört område på marken samt att hålla vakt under själva skottningen så ingen person kommer till skada.

2: Ansvara för sin egen säkerhet och se till att takskottningen genomförs på ett effektivt vis.

3: Att skotta tak och ta bort istappar på ett ansvarsfullt vis genom att ta hänsyn till fasaden, bilar på marken samt att utstickande föremål så som balkonger inte blir skadade under takskottningen.

Vi arbetar på branta tak på mellan 10-15 meters höjd så jobbet är inget för den höjdrädde! En vanlig arbetsdag börjar vanligtvis kl 07 och du kan oftast gå hem kring 16-17 tiden. Vi erbjuder fast timlön inklusive semesterersättning, försäkring, arbetskläder, lina, sele och allt annat som krävs för att kunna fullfölja arbetet på ett tryggt och bekvämt vis för dig som anställd.

Kontakta Stockholm Takskottning

Dagarna blir kortare. Temperaturerna blir kallare. Och snö och is ligger precis runt hörnet. Frukta inte. Det finns flera tips som kan hjälpa dig att förhindra en skada i vintersäsongen.

 

Skotta snö Om du måste skotta snö i vinter, var noga med att börja tidigt innan snön blir tätt packat.

Om du har en gemensam skada eller ett kroniskt tillstånd, kanske du vill prata med din läkare för att du är tillräckligt frisk för att skotta snö. Om du blir rensad av din läkare, ta hänsyn till punkterna nedan:

 

Tänk i förväg. Tänk på att salta din uppfart eller trottoaren innan snö börjar falla. Detta kan bidra till att förhindra ett onödigt fall när du börjar skotta.

Uppvärmning. Innan du går utanför, värm upp i ca 10 minuter för att förbereda din kropp för den kraftfulla aktiviteten framöver. Det kan innebära att man gör knep, går och / eller sträcker sig.

Börja tidigt. Det är lättare att skrapa 2 tums färskt snö än 6 tums snö som sitter en stund och blir tät och packad. Om ett snöfall för hela dagen förväntas, kanske du vill rensa några inches av snö åt gången hela dagen, istället för att vänta på att snön ska stoppa och shovelera allt på en gång.

Tryck snö, istället för att lyfta den.1 Det är lättare att snöra snö än att lyfta den. Men om du måste lyfta den, håll den här pekaren i åtanke: 1

Håll fötterna höftbredd från varandra

Böj dina knän och håll ryggen rak

Försök att inte vrida din torso vid skottning av snö

Skovla små mängder snö åt gången

Kasta inte skotta snön in i en hög; istället gå över det där du vill höga det2

Håll hydratiserad. skotta snö beskattar, och du gör nog mer arbete än du tror. Ta raster och dricka vätskor medan du sköljer. Kom ihåg att hydrera när du är färdig med att shovel också.

Slutligen, överväga att anställa någon för att göra skovlan för dig. Kostnaden kan vara väl värt det för att förhindra en skada eller undvika att smärta i smärta är värre.

 

Snöskottning: Verktyg, tekniker och tips för att spara tillbaka

Shoveling är tillräckligt svårt. Förbinder inte drudgery med fel skovel och dålig shoveling tekniker, som båda kan sätta en allvarlig belastning på ryggen och till och med ditt hjärta.

Spara din rygg genom att skotta snön ur din uppfart istället för att lyfta den. Bild: Kathryne Winkler

DELA DETTA

Email detta

Pin detta

Tweet Detta

ÄMNE

Förbättra, organisera och underhålla, tips om underhåll av hemmet

Skriv ut artikel

När man köper en ny snöskottare, säger sunt förnuft att ju större skovlskytten desto snabbare är arbetet. Men det betyder inte att du automatiskt ska handla till den största hinken. Snö, särskilt våt snö, är tung, och ju större skopan är, desto mer belastning kommer du att lägga på nacke, axlar och rygg.

 

Håll måtten måttlig. En bra storlek för de flesta situationer är 18 till 22 tum bred.

 

Material av val

 

Plastskivor med hög hållfasthet är starka, lätta och enkla att använda. Eftersom de är mindre benägna att frysa, släpper de snö bättre än metallskovlar. Men konstant skrapning mot betongvandringar och uppfart kan slita ut framkanten i en enda säsong, och de är inte bra för att avlägsna is.

Stålskovlar är svåra att slå för hållbarhet – de kommer att överlasta alla andra. Men de är de tyngsta modellerna där ute och kräver mer energi att använda. De är också de dyraste. Stålskovlar är användbara för att ta bort både snö och is.

Aluminium snöskottning är mer hållbara än plast, och lättare och billigare än stål. Aluminium kan dock böja när det kommer i kontakt med en envis isbit eller en spricka i en uppfart. När de är böjda är de svåra att reparera.

Får axeln

 

Det spelar ingen roll hur stark en skovelblad är om axeln vrider, vrider och böjer medan du försöker använda den. Leta efter spadar med robusta stål-, aluminium- eller trähandtag. Med sin höga vikt / viktförhållande är glasfiber och hartshandtag det bästa valet, men du betalar upp till 20% mer än andra typer av handtag.

 

Vad du ska betala

 

Priserna för snöskottning sträcker sig från så lågt som $ 15 till en spetsig plastmodell på upp till $ 125 för en solid stålspade med trä eller glasfiberaxel. De flesta skopor av god kvalitet faller dock i intervallet $ 30 till $ 50.

 

Ergonomisk lätthet

 

snöskottare med de roliga Z-formade axlarna debiteras som “ergonomiska”. De är utformade för att underlätta påkänningen på din nedre del av ryggen genom att minska mängden böjning du ska göra när du snöar på snö. Priserna för välbyggda ergonomiska spadar varierar från $ 25 till $ 75.

 

En annan version innehåller ett stort hjul fäst på handtaget. Hjulet stöder all vikt av snön och fungerar som en vinkel för skottning av snö och hjälper dig att flytta den ur vägen. Du betalar $ 130.

 

När Push kommer till Shove

 

När det gäller fysisk ansträngning är det alltid bättre att driva snön istället för att lyfta det. Push-typ snöskottare eller plogar är bra för uppfart och promenader där du enkelt kan skotta snön till sidan.

 

Eftersom snöskottare är stora i storlek – var som helst från 24 till 36 tum breda – de är inte bra för när snön är djup eller måste kastas över en snöbank. Se till att snöbrickans bredd inte är bredare än dina smalaste gångbanor.

 

Snöförare och plogar har vanligtvis stora U-formade handtag. Förvänta dig att betala $ 25 för en plast 24-tums plog och upp till $ 80 för 30-tums tunga aluminiummodeller.

 

Säkerheten först

 

Det är inte bara en myt att många människor blir skadade från den enkla skotta snön. Faktum är att det finns mer än 11 ​​000 medicinska nödsituationer varje år i samband med skottning av snö, enligt en studie från Center for Skadeforskning och -policy.

 

Undersökningen visade att bara två minuter av skotta snö kan påverka ditt kardiovaskulära system och höja hjärtfrekvensen över rekommenderade nivåer. Inskränkt för skulden: Den icke-ergonomiska designen av många snöskovlar.

 

För att minska risken för skada föreslår American Academy of Orthopedic Surgeons att du gör följande:

 

Kontrollera med din läkare att du är tillräckligt frisk för att spåra.

Klä på lämpligt i lager av ljus, vattenavstötande kläder. Glöm inte hatten, handskarna och glidstarka stövlarna.

skotta snö tidigt och ofta. Det är lättare att ta bort skotta snöfall i flera faser än allt på en gång.

Värm upp innan du börjar. Sträck eller utföra lätt träning i 10 minuter före skovling.

Lyssna på dig själv, ta frekventa raster och håll hydratiserad med dricksvatten hela tiden.

Tryck, istället för att lyfta, skotta snön när det är möjligt.

När du lyfter snö, böja vid knäna med en rak rygg.

När du skotta snö, gå och dumpa den i stället för att kasta den.

Alternativ inkluderar säkert med snöblåsare eller hyra av snöförbättringsentreprenör. När du gör det senare rekommenderar Better Business Bureau att du får flera uppskattningar, förstår skillnaden mellan prissäsong och prissatta prissättning, diskutera vad som ingår (shoveling the front walk?), Begär referenser och få allt skriftligt.

 

©2020 Producerad av Flighton AB - Sökmotoroptimering

Log in with your credentials

Forgot your details?