tandläkare östermalm

Tandhygienister jobbar främst med att hjälpa dig att sköta din munhygien, de får diagnostisera karies och parodonit men de gör inga större ingrepp som exempelvis tandlagningar eller kirurgiska behandlingar. Bland annat underlättar de hur du ska kunna sköta din tandvård genom att avlägsna tandsten och plack. I framtiden tror man att tandhygienisten kommer ha stor betydelse inom svensk tandvård eftersom det troligtvis kommer bli tandläkarbrist.

Behöver du rotfylla en tand? Den vanligaste orsaken för det är inflammation eller infektion på grund av tillexempel kariesangrepp, det kan också bero på att man behöver sätta in en bro eller tandkrona och då måste fylla för att tandläkaren ska kunna fästa ett stift i tandroten. En annan situation är om du har fått en skada på en tand som gör att det måste rotfyllas.

I och med att du rotfyller din tand så undviker du en situation längre fram där du skulle behöva avlägsna tanden och istället har du en lagning som gör att din tand mår bra för flera år framöver. Chanserna att en rotfyllning lyckas är väldigt stora men det kan ändå vara svårt att fylla en tand som sitter långt in i munnen, det beror på att det är svårare att komma åt där inne. Konsultera hos din tandläkare för mer information om hur rotfylllning går till. Se till att du får bra hjälp i tid!

För starka och friska tänder livet ut är det viktigt att man lägger ned mycket energi på sin munhygien och tänker på vad man utsätter sina tänder för. Att borsta tänderna två gånger om dagen räcker inte för att det ska bli ordentligt rent. Tandläkare och tandhygienister rekommenderar oftast att man är noga med tandtråd eller mellanrumsborste varje dag. Det är också värdefullt att se över sina matvanor eftersom exempelvis dryck så som kaffe, te, juice kan lämna missfärgningar och skadar tandens emalj. Fråga din tandläkare eller tandhygienist om råd om du till exempel är rökare då det också försämrar din munhälsa avsevärt, att bleka tänderna är inte en långsiktig lösning även om det blir vitt.

Vanligast är att du går till din lokala tandläkare som tandläkare på östermalm för att det är nära och lättillgängligt, men självfallet ska du byta tandläkare om du inte är nöjd och välja en som du trivs med. Tandläkare på östermalm erbjuder många olika alternativa behandlingar samt bra rådgivning.

Tandläkare Östermalm

©2020 Producerad av Flighton AB - Sökmotoroptimering

Log in with your credentials

Forgot your details?