vilket parti ska man rösta på`

Vad ska jag rösta på 2018, egentligen?

Så var det snart dags, återigen ska vi bestämma oss vad vi tänker rösta på i riksdagsvalet 2018! Långt ifrån alla har full koll på vad de ska rösta på och ännu färre vet precis varför de väljer att lägga sin röst på ett specifikt parti, Just därför uppmuntrar vi ALLA att läsa på lite om hur de olika partierna ställer sig gällande de frågor som är allra hetast inför riksdagsvalet 2018.

När vi går in för riksdagsval 2018 så är den stora frågan som vi alla ställer oss “vad ska jag rösta på 2018”. Det behöver inte vara några konstigheter med det. Det finns en många olika partier och massor av olika frågor inom politiken att titta lite närmare på innan man gör sitt beslut och faktiskt bestämmer sig för att rösta på ett specifikt parti.

2018 är det några av dessa ämnen som ligger i topp bland oss svenskar:

Migration, integration och Sveriges mångkulturella samhälle. Skolpolitiken har även den kommit att bli ett lite extra hett ämne i och med de försämrade resultaten i skolan generellt i Stockholm och resten av Sverige. Politiska utspel som berör vård och omsorg ser vi allt mindre, även om det är en ständigt aktuell fråga så har den svalnat något inför kommande valrörelse. Det är heller inte så häpnadsväckande att vår säkerhetspolitik diskuteras till en mycket, mycket högre nivå än tidigare med tanke på de terrorhoten som infunnit sig i Sverige och Europa. Så vad ska jag rösta på 2018? Här kommer en sammanfattning av vad respektive parti har för åsikt inom diverse politiska frågor.

Vilket parti ska jag rösta på?

Kanske har du hunnit byta sida ett pat gånger, eller kanske bytt tillbaka ett par gånger? från blå till röd eller vice versa, eller kanske byter du parti inom samma block? Du kanske har röstat på de flesta svenska partier genom åren? eller har du kanske röstat blankt på senaste?

Det som främst kommer lyftas som den viktigaste frågan inför riksdagsvalet 2018 är de som rör just flyktingpolitiken men även säkerhetspolitiken ligger i allra högsta intresse och fokus inför det kommande valet, (främst på grund av ökade terrorhot i Europa och även i Sverige, speciellt efter det terrordåd som ägde rum på Drottninggatan i Stockholm City i våras.) Man tar även upp frågor som medlemskap i NATO samt  hur vår inrikes säkerhet ser ut.

Skolpolitiken och allt som rör den har också stigit upp i toppen över intressanta samt aktuella frågor och ämnen, Dock har frågor rörande vård och omsorgs politiken svalnat något sedan förra valet – även om det alltid är aktuellt.

Ställer du dig fortfarande frågan “vilket parti ska jag rösta på”? Vi ska lite kort lista vad de olika partierna står för, så kanske frågan rörande vilket parti jag ska rösta på inte känns lika tung längre!

Läs mer om “vad ska man rösta på

 

©2020 Producerad av Flighton AB - Sökmotoroptimering

Log in with your credentials

Forgot your details?